CV-tips


Enkel och logisk struktur

Utforma din CV med en enkel och logisk struktur. Mottagaren vill ofta få en snabb överblick över dig och dina kompetenser. Ett hett tips är att skriva dina erfarenheter i omvänd kronologisk ordning – det vill säga du börjar med din senaste erfarenhet först. Tänk på att beskriva dina erfarenheter lagom mycket. Din CV ska vara informativ och generellt inte vara längre än 2-3 sidor.

 

Tydliga rubriker

Bygg upp din CV med tydliga rubriker så som arbetslivserfarenhet, utbildning. språkkunskaper, IT-kunskaper m.m. Glöm inte att skriva datum och tidsperioder för de olika erfarenheterna.

 

Utgå från den tjänst du söker

Beroende på vad det är för typ av tjänst du söker kanske du behöver anpassa din CV. Behöver du lyfta fram vissa erfarenheter mer än andra?

 

Foto?

På Inpeople tycker vi alltid att det är trevligt om du bifogar ett foto i din CV. Dock är det en smaksak och det finns inga rätt eller fel. Du väljer vad som funkar för dig. Väljer du ett foto rekommenderar vi en bra bildupplösning och ett foto som är trevligt och professionellt.

 

Personligt  brev

Ditt personliga brev är ett komplement till din CV. Här ges du möjlighet att ge en mer personlig bild av dig själv. Några tips är att berätta varför du söker tjänsten, varför du ser dig som lämpad för jobbet och vilka egenskaper du besitter som kan vara ett värde i tjänsten. Knyt an till dina tidigare erfarenheter och relatera till den aktuella tjänsten. Även här är det bra att du anpassar ditt brev till den tjänst du söker.

 

Klar och redo att skicka?

Läs noga igenom CV och personligt brev innan du skickar iväg din ansökan. Var extra noga med felstavningar och grammatiska fel. 

 

Exempel på CV-mall

Vi har tagit fram en mall om du behöver hjälp med att komma igång med din CV. Se det som ett exempel på hur du kan strukturera upp det på ett enkelt sätt. Ta del av CV-Mallen här!