Inpeople utsett till Gasell 2020

 

Växjöbaserade Inpeople, som arbetar med personaluthyrning och rekrytering, utses till Gasellföretag 2020. Historiska omsättningsrekord och ökat antal anställda ligger till grund för utmärkelsen.-Vår framgång bygger på att alla Inpeoplekollegor ute hos våra kunder gör ett fantastiskt jobb varje dag, samtidigt som vi har förmånen att jobba med framgångsrika kunder. Det är ett fint förtroende de ger oss när vi får hjälpa dem med det viktigaste i deras verksamhet - personalen, säger Inpeoples VD Anna Sjödahl.

Under 20 år har Dagens industri utsett de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län och undersökningen bygger på företagens fyra senaste årsredovisningar. Det är mindre än en procent av Sveriges aktiebolag som uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag och 2020 är Inpeople ett av dem.

-Vi är otroligt glada för att uppmärksammas för vår utveckling. Det är ger oss ett kvitto på att vårt arbete med hög kvalitet alltid lönar sig, säger Anna Sjödahl.

 

Kunderna i sin tur är nöjda med Inpeoples arbete. Det visade sig i den undersökning som Svenskt kvalitetsindex gjorde under 2019 som visade att Inpeople får toppbetyg av sina kunder. Branschens totala kundnöjdhet låg på index 69,3 medan Inpeoples kunder gav dem ett index på 79,4.

-Det härligt att se att vårt fokus på att arbeta långsiktigt med kundnöjdhet visar sig vara rätt väg att gå, säger Anna Sjödahl.

 

Under 2019 anställde Inpeople omkring 600 personer för uthyrning på olika arbetsplatser. Samma år ökade omsättningen med 50 procent jämfört med året tidigare. Tillsammans med systerföretaget Head Consulting landade omsättningen på ca 100 miljoner kronor.

Att jobba med personal och kompetensförsörjning är idag en av de viktigaste frågorna i alla organisationer säger Inpeoples ägare Andreas Sjöström och menar att både arbetsgivares och arbetstagares krav ser annorlunda ut idag än vad det gjorde bara för 10 år sedan då han startade företaget. 

-Inpeople har alltid lagt stort fokus på produktutveckling vilket naturligtvis har bidragit till bolagets position idag.  Vi har hittat en nisch för organisationer som tycker att personalen är viktig. Att lyssna och arbeta fram nya tjänster tillsammans med våra kunder är givetvis väldigt värdeskapande för hela samhället, säger Inpeoples ägare Andreas Sjöström.

Inpeople blev utsedda till årets Gasellföretag även 2016.