Amanda reflekterar...

Hej! Amanda här, personalansvarig på Inpeople. Delar med mig av en reflektion så här när hösten gör sig påmind kring meningsfullhet.
Nu kan vi definitivt säga att sommaren är slut, och vi börjar tack och lov att få känna känslan av att alla är tillbaka på jobbet, laddade för en händelserik höst. Vi kan börja pusta ut något vad gäller Covid-19 men jag hoppas att det är fler än jag som börjar se slutet på den värsta delen av pandemin i Sverige i och med vaccineringen. En brytpunkt som tillsammans med sommarens slut och höstens början känns som en nystart. Det är dags att sätta upp nya mål att nå med den nya energin solen stått för.

Kanske är jobbet och arbetsplatsen viktigare nu när vi går in i hösten än någonsin tidigare. För en del har det blivit tydligt hur viktig den sociala aspekten av jobbet är för vårt välmående efter en lång period med hemarbete. För vissa har osäkerheten och risken att förlora jobbet och konsekvenserna av det varit påtagliga. Men kanske har det också medfört att jobbet fått en ny mening.

Vad får dig att känna mening med ditt arbete?

Hitta din mening med ditt jobb och håll fast vid den känslan för att få ut så mycket som möjligt av din arbetsdag och känna ett större engagemang.

Leder du anställda kan det vara en god idé att prata i termer om meningsfullhet även med dem. Tänk på att det är ytterst individuellt och medarbetarnas mening behöver inte vara samma som dina egna även om ni valt samma arbetsplats. Vad tror du, kommer vi prata mer kring meningsfullhet i arbetet i framtiden?